Finał IV edycji konkursu „Pasja pachnąca słodyczą”

Dnia 26.05.2018 na naszym wydziale odbył się finał konkursu „Pasja Pachnąca Słodyczą” . W tym roku nasza Uczelnia obchodzi 25-lecie i nadesłane zgłoszenia nawiązywały dekoracjami, wyglądem lub walorami smakowymi do tych obchodów.

W finale konkursu znalazły się trzy panie, Elżbieta Wójcik i jej torciki czekoladowo-malinowe (torciki w kształcie serc na bazie czekolady i malin), Anita Sadowska i jej tort z biszkoptem orzechowym (masa kawowa z bezami, dżemem z czarnej porzeczki i whisky, dekoracją z malin, borówek, bezów, czekoladowych ziarenek i mięty) oraz Daniela Daroszewska z deserem „Dakłas” (z puszystą bezą, przełożony masą mascarpone z owocami granatu). Wszystkie trzy panie są już studentkami ZPSB. Czytaj więcej.