Dnia 26.05.2018 na naszym wydziale odbył się finał konkursu „Pasja Pachnąca Słodyczą” . W tym roku nasza Uczelnia obchodzi 25-lecie i nadesłane zgłoszenia nawiązywały dekoracjami, wyglądem lub walorami smakowymi do tych obchodów.
Konkurs składał się z 2 etapów, w pierwszym etapie zostało wyłonionych trzech finalistów, a w drugim etapie odbyła się prezentacja wypieków i degustacja przez jury, w skład którego weszli: Ewelina Świergiel -Dziekan Wydziału Przedsiębiorczości w Stargardzie , dr Renata Nowak Lewandowska – Prodziekan Wydziału Ekonomii i Informatyki ZPSB w Szczecinie, Ilona Wójcik – przedstawiciel Samorządu Studentów, Dominika Wiśniewska – pracownia tortów „Mamie się upiecze”.
W finale konkursu znalazły się trzy panie, Elżbieta Wójcik i jej torciki czekoladowo-malinowe (torciki w kształcie serc na bazie czekolady i malin), Anita Sadowska i jej tort z biszkoptem orzechowym (masa kawowa z bezami, dżemem z czarnej porzeczki i whisky, dekoracją z malin, borówek, bezów, czekoladowych ziarenek i mięty) oraz Daniela Daroszewska z deserem „Dakłas” (z puszystą bezą, przełożony masą mascarpone z owocami granatu). Wszystkie trzy panie są już studentkami ZPSB.
Ponadto w tej edycji konkursu został ogłoszony również konkurs internetowy, gdzie na zdjęcia finalistów można było głosować za pośrednictwem Facebook’a i Intagram’a Wydziału Przedsiębiorczości. I tak zwyciężyła Pani Anita Sadowska i jej tort z biszkoptem orzechowym. Nagrodą był sprzęt kuchenny oraz voucher na 50% zniżki na wybrane studia na Wydziale Przedsiębiorczości w Stargardzie.
Z finałowej trójki nagrodzono:
- I miejsce ex aequo Pani Elżbieta Wójcik (torciki czekoladowo-malinowe) oraz Pani Anita Sadowska (tort z biszkoptem orzechowym) – nagroda voucher na rok darmowych studiów na Wydziale Przedsiębiorczości w Stargardzie i sprzęt kuchenny.
Serdecznie gratulujemy!
Fotorelacja z wydarzenia: