O studiach na US, prowadzeniu wewnętrznego dialogu, ścieżce kariery i studentach – mówi Rektor ZPSB dr Justyna Osuch-Mallett. Chcesz się dowiedzieć jaką studentką była nasza Rektor? Zapraszamy ! klik https://www.youtube.com/watch?v=YiuOa3MbiAY
Media o nas
Poznaj Rektor ZPSB od studentki do liderki
Ekonomistka w RSnW: Pamiętajmy o oszczędnościach
Statystycznie średni dochód w Polsce rośnie. Średnia miesięczna wypłata w tym momencie to ponad 9 tysięcy brutto. Mimo to szacuje się, że nawet dwóch na pięciu Polaków spłaca kredyt lub pożyczkę. Ekonomistka w RSnW: Pamiętajmy o oszczędnościach – Biznes – Radio Szczecin
Ewelina Świergiel: Miejsce Spójni jest w ekstraklasie
Klub Sportowy Spójnia Stargard SA w październiku 2024 roku poinformował, że funkcję prezesa zarządu objęła Ewelina Świergiel, doświadczona menedżerka, socjolog specjalizująca się w komunikacji i negocjacjach. Do jej obowiązków należy strategiczne zarządzanie klubem oraz nadzór nad działalnością operacyjną, finansową i sportową. Za główny cel postawiła sobie budowanie silnych relacji ze społecznością lokalną, wzmocnienie wizerunku klubu […]
Polacy w coraz większym stopniu korzystają z pożyczek i kredytów, czy potrafimy zarządzać domowym budżetem?
Kiedy ceny praktycznie wszystkiego idą w górę wielu z nas zastanawia się, jak zaoszczędzić na domowych wydatkach. Na to pytanie i inne związane z domowym budżetem pomoże nam odpowiedzieć ekspert prof. Aneta Zelek – ekonomistka, Zachodniopomorska Szkoła Biznesu. Zapytaj eksperta: Polacy w coraz większym stopniu korzystają z pożyczek i kredytów, czy potrafimy zarządzać domowym […]
Dzieci w sieci. Rozmowa z dr inż. Dorota Dżegą-Pietruszkiewicz, prof. ZPSB [WIDEO]
Internet wpływa na nasze dzieci zarówno w codziennych nawykach, jak i w budowaniu relacji. Czy jest on zagrożeniem, a może wyzwaniem dla najmłodszych i ich rodziców? Jak znaleźć równowagę między życiem online i offline? Mówiła o tym w Kronice dr inż. Dorota Dżega-Pietruszkiewicz, prof. Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu. Dzieci w sieci. Rozmowa z dr inż. […]
Dzieci a internet – szczecińska profesor zaprasza do dyskusji
Dlaczego internet uzależnia i jak ograniczyć jego wpływ na młodzież? Jak budować zdrowe nawyki w sieci? – to niektóre z zagadnień do dyskusji na tym otwartym spotkaniu – opowiadała profesor Dorota Dżega-Pietruszkiewicz. Zapraszamy! Dzieci a internet – szczecińska profesor zaprasza do dyskusji – Super FM
W trzy dni zorganizowali weekendowy zjazd studentów online. Nowości uczyli się też wykładowcy
Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu w ciągu trzech dni udało się przeszkolić kilkudziesięciu wykładowców, przygotować materiały szkoleniowe, skoordynować studentów i w końcu przeprowadzić w weekend zajęcia całkowicie online. Zachodniopomorska Szkoła Biznesu przeszła na tryb pracy zdalnej 17 marca, tuż przed weekendowym zjazdem studentów i to na czterech wydziałach – w Szczecinie, Gryficach, Stargardzie i Świnoujściu. […] Źródło: […]
ALK w Warszawie i WSB w Dąbrowie Górniczej współpracują
„PAP Nauka w Polsce” Wspólne wydarzenia naukowe, integracja samorządów studenckich, rozwój pracowników akademickich, a przede wszystkim współpraca w podnoszeniu jakości kształcenia to działania, które wspólnie podejmą Wyższa Szkoła Biznesu w Dąbrowie Górniczej i Akademia Leona Koźmińskiego. […] Zarówno WSB jak i ALK zaangażowały się w działania na rzecz propagowania idei ustawicznego kształcenia i wysokiej jakości innowacyjnych kursów i szkoleń e-learningowych. Uczelnie wspólnie z Polsko-Japońską Akademią Technik Komputerowych oraz Zachodniopomorską Szkołą Biznesu w Szczecinie utworzyły konsorcjum, które rozwija swoją aktywność w tych obszarach. […]
Pokaż, co potrafisz
„Kurier Szczeciński” Wirtualny pośredniak. AKTYWNOŚĆ zawodowa Polaków, którzy ukończyli 50. rok życia, należy do jednej z najniższych w Europie. Sytuację tę w naszym regionie stara się zmienić stworzony przez Zachodniopomorską Szkołę Biznesu bezpłatna Witryna Pracy 50+. […]
Manufaktura ciastek i nie tylko
„NaszeMiasto Szczecin” Na co dzień wykłada w Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu, a w czasie wolnym pisze bloga kulinarnego – rozmowa z Joanną Latuszek.